CS:GO

MČR 2021 Den čtvrtý: SINNERS se ve finále utkají s ENTERPRISE, eSuba si zahraje o bronz s DNE

MČR 2021 Den čtvrtý: SINNERS se ve finále utkají s ENTERPRISE, eSuba si zahraje o bronz s DNE
27. 11. 2021
  |  

ŽIVĚ Z BRNĚNSKÉHO BVV. Sobotní program Vodafone MČR 2021 přinese další vyřazené celky, semifinálové bitvy a zároveň večer poznáme postupující do finále.

Sobotní program na MČR je v podstatě klíčovým. Čtyři celky se během úvodních dvou decider zápasů perou o místenku v odpoledních semifinálových zápasech. Večer poznáme i vítěze semifinále, tedy budeme znát postupující do finále a poražené, kteří zamíří do boje o bronz.



Sobotní program MČR 2021:

10:00 | Entropiq Prague vs. Dynamo Eclot

Výsledek 0:2
  • de_dust2 11:16
  • de_inferno 12:16

Dynamo Eclot a Entropiq Prague otevřeli sobotní program Vodafone MČR 2021. Souboj dvou ambiciózních celků odstartoval na mapě de_dust2. Nástup měli výrazně lepší hráči DNE, kteří úspěšně zvládli úvodní 4 kola, přičemž se mohli spolehnout zejména na skvěle hrajícího Lukáše "capseN" Koláčného, který měl po pěti odehraných kolech 10 killů.

Entropiq Prague následně dokázali sebevědomě odpovědět a snížit. DNE jim však pustili pouhá 2 kole a následně si opět další připisovaly na svoji stranu, což po 8 odehraných kolech vyvolalo taktickou pauzu ze strany Entropiq Prague. Ani ta však nepomohla a dokonce první poloviny týmy dokázal uhrát pouze jediné kolo. Do výměny stran šly oba celky za stavu 12:3 ve prospěch Dynamo Eclot.

Nástup v pistol-round byl opět úspěšný od DNE, EIQ Prague však reagovali vzápětí a dokázali ve force-buy pokořit svého soupeře. Dynamo Eclot hrající za útočnou stranu však dokázali získat i další kola a za stavu 14:5 už sahali po map pointu, který překazil skvělý play KWERTZZe při hlídaní "B" plantu. Právě toto kolo sérii Entropiq Prague, jejichž obrana začala vypadat neprostupně. S postupem času se tým dokázal dostat až ke snížení 11:14. Dlouhou sérii však přerušilo Dynamo Eclot v dost možná klíčový okamžik. Zkušený K1-FIDA úřadoval 2K a DNE získali B plant ve čtyřech hráčích, což se pro přeživší z řad Entropiq Prague stalo neřešitelným problémem. Perfektní push přes short v následném kole zajistil DNE situaci 5v2, položení bomby a následné clean & easy ukončení kola i mapy za stavu 16:11.

S postupem času na výstavišti houstla také atmosféra mezi oběma tábory fanoušků, kteří tvořily "kotle" po desítkách fanoušků, jenž hnaly svůj tým kupředu. Lepší start druhé mapy zažili za podpory fanoušků hráči Entropiq Prague, kteří po úvodních kolech vedli už 6, 7, respektive 8:2. Poté už DNE byli nuceni callovat taktickou pauzu. Entropiq Prague sice získali hned další kolo bod, to bylo však na dlouhou dobu vše a další kola padala do tábora DNE. Nejblíže byli Entropiq Prague v posledním kole první poloviny, DNE však otočili situaci 2v4 a snížili na 6:9.

Vyrovnaný zápas pokračoval i v druhé půli, kdy se Entropiq Prague dostali do vedení s 11 body, DNE však dokázali všechno otočit a měli tempo hry na svojí straně, což vyvrcholilo výsledkem 16:12, celkově 2:0 a postupem do semifinále. Entropiq Prague jsou ze hry venku.

13:45 | Sampi vs. ENTERPRISE

Výsledek 0:2
  • de_ancient 10:16
  • de_overpass 5:16

Sampi si nechali velmi výrazně utéct začátek zápasu ENTERPRISE což je posléze stálo první pick série. ENTERPRISE se dokázali chytnout a kráčeli první mapou jako nůž máslem. Sampi se dokázali částečně vrátit do zápasu po výměně stran, skvělými individuálními výkony to vypadalo na možný comeback. Ten však ENTERPRISE zastavili v klíčovém kole za stavu 14:10, které dokázali urvat a následně pro sebe získali i úvodní mapu poslední série ve skupinové fázi.

Ani na druhé mapě se mladá sestava Sampi nedokázala proti favorizovaným ENTERPRISE zvednout. Matys s the eLiVem otevřeli na Overpassu střelnici, která s postupem času zasazovala kritické údery do rán Sampi, kteří se sice v úvodu alespoň částečně drželi, posléze se však jejich hra rozpadla. ENTERPRISE po dominantním výsledku 16:5 (2:0) slavili postup do semifinále, ve kterém večer vyzvou eSubu, cesta Sampi MČR 2021 naopak končí.

17:30 | SINNERS vs. Dynamo Eclot

Výsledek 2:0
  • de_inferno 16:7
  • de_ancient 16:13

První kola úvodní mapy série mezi DNE a SINNERS padala do spárů česko-slovenské jedničky, kteří se dokázali dostat do vedení 3:0. Dynamo Eclot odpovědělo posléze a třemi koly v řadě, během kterých si například 4K připsal hráč nbqq, srovnalo průběhu na 3:3. Následně však opět SINNERS ukazovali své zkušenosti a kvality na útočné straně, když se dostali nejprve 4 body v řadě opět do značného vedení. Když se po dalším kole dostali SINNERS už do vedení 8:3, Bfull (trenér DNE) opět calloval taktickou pauzu ve snaze uklidnit své svěřence a také přerušit jízdu soupeře.

Oddech a pauza hráčům Dynamo Eclot zaručeně pomohla, protože v následných kolech se týmu povedlo snížit na 5:8. V důležitém kole, po kterém by mohli DNE posle SINNERS do eco roundu, však tým zaváhal a česká jednička opět odskočila. Nakonec se přeci povedlo Dynamo Eclot snížit na konečných 6:9 po první polovině.

SINNERS vstoupili úspěšně i do druhé poloviny mapy Inferno a postupně zvyšovali náskok ve vedení. Dynamo Eclot se k plnému nákupu dostali za stavu 6:12, tedy v klíčovém 19. kole. V něm donutili SINNERS k save poté, co za stavu 4v5 položili bombu na B plantu. SINNERS odpověděli vzápětí a když si v následném kole dokázal ZEDKO připsal 3K při odchycení soupeře, s DNE to vypadalo hodně bledě. České jedničce už zabránit ve vítězství DNE nedokázali a po výsledku 7:16 prohrávali v semifinálové sérii 0:1.

SINNERS pokračovali na vítězné vlně také na startu druhé mapy, kdy se jim povedlo dostat do vedení 4:0. Zaváhání následně (paradoxně) přišlo v kole, ve kterém Dynamo Eclot šlo do pouhého force buy. Vítězství DNE nakoplo a po taktické pauze následovala další kola, kterými tým srovnal průběžný stav a posléze se dokonce dostal do vedení 5:4. SINNERS však soupeři nic nedarovali a okamžitě srovnali. Přesto posléze momentum hry patřilo Dynamo Eclot, kteří projeli dalšími čtyřmi koly na stav 9:5. SINNERS za ohromné podpory fanoušků nakonec ještě před výměnou stran snížili na 6:9.

Úspěšný vstup do druhé poloviny za CT stranu však extrémním způsobem dopomohl SINNERS ke srovnání průběžného stavu na 9:9. Klíčový plný nákup na obou dvou stranách v 19. kole dopadl lépe pro tým SINNERS, díky čemuž se celek dostal také do vedení 10:9. S tím, jak se blížilo možné vítězství české jedničky, tím více byli fanoušci slyšet. Do varu je dostávali samotní hráči, jako například beastik, který si za stavu 9:11 připsal 4K proti plnému nákupu soupeře a zajistil svému týmu důležité kolo.

Prvního bodu za útočnou stranu se Dynamo Eclot dočkali až ve 22. kole, když snížili na 10:12. Outsider zápasu nakonec dokonce srovnal na 12:12. Do závěru mapy nastoupili lépe 13. bodem hráči SINNERS. Postupně se zmíněný tým dostal až na match point. První DNE dokázali odvrátit, na druhý už byli krátcí.

21:00 | eSuba vs. ENTERPRISE

Výsledek 1:1
  • de_overpass 4:16 
  • de_nuke 16:13
  • de_ancient

Úvodní mapa poslední sobotní série nabídla dominantní podívanou od ENTERPRISE. Česko-slovenská dvojka nedávala eSubě prakticky žádnou šanci na to s jejich vlastním útokem něco dělat. S postupem bylo jasné, že se eSubě nebude dařit čím dál víc útoků ENTERPRISE odrážet a tím bude celek ztrácet půdu pod nohami. Po první polovině bylo prakticky jasné, že je otázka času, kdy ENTERPRISE mapu ukončí. Adejisově partě se to povedlo po 20 kolech za stavu 16:4.

Druhá mapa začala nabízet podobně dominantní podívanou, ENTERPRISE se povedlo dostat do vedení po polovině 11:4 a směřovali za vítězstvím a postupem do finále. eSubě se však povedlo ve druhé polovině snížit na průběžný stav 6:11. ENTERPRISE však dalšími dvěma body opět navýšili náskok a přiblížili se vítězství. Poté začalo však něco, co by čekal v takovéto sérii málokdo - eSuba rozjela comeback, který v podobě 10 vyhraných kol v řadě znamenal kompletní otočku a vítězství na mapě Nuke 16:13.


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.