CS:GO

Skupina A MČR 2021: DNE a ESB se utkají ve Winners Match, poražení EIQ Prg a Glore v Elimination

Skupina A MČR 2021: DNE a ESB se utkají ve Winners Match, poražení EIQ Prg a Glore v Elimination
24. 11. 2021
  |  

Skupina A na Vodafone MČR 2021 začínala už ve středu večer úvodními dvěma zápasy, ve kterých Glore vyzvali eSubu, na Dynamo Eclot čekal Entropiq Prague. Zápasy sledujeme a o výsledku informujeme níže v článku.



Skupina A:

eSuba vs. Glore

Výsledek 2:1
  • de_inferno 8:16
  • de_vertigo 16:4
  • de_ancient 16:8

Nástup do úvodní mapy vyšel lépe outsiderovi. Glore vzali úvodní 3 kola a nezačali vůbec špatně. eSuba se však do zápasu dostala vzápětí v rámci klíčového 4. kola a následných 6 kol soupeře k ničemu nepustili. Následně se dokázali Glore dokázali vývoj opět otočit a už v polovině vedli 8:7. Po výměně stran eSubu pustili k pouhému jednomu kolu a po vítězství 16:8 se Glore mohli radovat z vedení 1:0.

Druhá mapa už nabídla opoznání kvalitnější výkon od eSuby, takticky Glore na Vertigu vůbec nestíhali a favorit zápasu šel jasně za vítězstvím už od prvního kola. Výměna stran probíhala za stavu 14:1, což bylo vševypovídající. Glore sice ještě kontrovali třemi koly na úvod druhé poloviny, na konečném výsledku to nic nezměnilo.

Na poslední mapě to byla opět eSuba, které se povědlo držet soupeře zkrátka a hned od úvodu nepouštěla útok Glore prakticky k ničemu. Na T-side už měla eSuba jediný cíl v podobě dokončení zápasu a uklidnění situace, která pro ni po první mapě nevypadala vůbec dobře. Poté co se eSuba dostala k match pointu, Glore ještě dokázali ubránit několik útoků a snižovali tak náskok soupeře. eSuba po 24 kolech však ukončila mapu i sérii.

Dynamo Eclot vs. Entropiq Prague

Výsledek 2:0
  • de_dust2 16:14 
  • de_mirage 16:4
  • de_overpass

Po rozpačitém začátku, kdy si každý z týmů urval část kol pro sebe, začali hráči Dynamo Eclot nekompromisně trestat chyby Entropiq Prague a dostali se tak do značného vedení. Leckrova parta jen těžce hledala za útočnou stranu stategie, kterými by se dostal na jeden z plantů, což vyústilo v jasné vítězství Dynamo Eclot 11:4. DNE vstoupilo dobře také do druhé půle, když zvýšilo náskok už na 13:4.

Entropiq Prague rozjeli šňůru kol v cestě za snížením, které se jim podařilo na stav 10:13. Poté Dynamo Eclot získalo klíčová dvě kola a získalo map point. Entropiq Prague dokázali snížit na rozdíl jediného kola. V kritické chvíli však push DNE na B plant vyšel dokonale a po výsledku 16:14 šel tým do vedení.

Druhá mapa, která byla pickem Dynamo Eclot, se začala pro Entropiq Prague zvrtávat hned v prvních kolech. Po úvodu mapy byl totiž tým DNE ve vedení už 6:0. V dalších kolech dokázelo k výměně ze strany na stranu, ale lépe z toho vycházeli stále hráči Dynamo Eclot, kteří polovinu zakončili na stavu 11:4.

Tempo od Dynamo Eclot nepřestávalo ani po výměně stran a skálopevná obrata DNE držela Entropiq Prague na uzdět. Po 4 kolech se dostal vedoucí tým k match pointu. Hned první pokus vyšel a po výsledku 16:4 a celkově 2:0 DNE vítězí.

Co znamenají výsledky pro průběh skupiny?

Dynamo Eclot a eSuba se utkají ve Winners Match o první postupové místo do semifinále. Glore a Entropiq Prague čeká tzv. Elimination Match, jehož poražený účastník skončí v turnaji. Vítěz EM pak půjde na poraženého z Winners Match.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.