CS:GO

MČR 2021: Bronz po demolici na poslední mapě míří do eSuby. Dynamo Eclot končí čtvrté

MČR 2021: Bronz po demolici na poslední mapě míří do eSuby. Dynamo Eclot končí čtvrté
28. 11. 2021
  |  

Souboj o 3. místo! Kdo ovládne souboj mezi Dynamo Eclot a eSuba? Zápas odstartoval v neděli dopoledne.

Dokáže Dynamo Eclot zakončit sezonu bronzem z Vodafone MČR 2021? Nebo eSuba napraví své zaváhání v semifinále a získá placku pro sebe? BO3 souboj je odvetou za Winners Match skupiny A, ve kterém se radovala právě eSuba.

eSuba vs. Dynamo Eclot

Výsledek - 2:1
  • de_inferno (DNE pick) -  19:17 (7:8)
  • de_vertigo (ESB pick) - 4:16 (3:12)
  • de_mirage (decider) - 16:3 (12:3)

eSuba začala sérii s DNE vítězstvím v úvodních pistolkách, soupeř ale díky plantu z úvodního kola získal dobrý nákup v kole druhém, kde dokázal bodovat a srovnat. Dynamo Eclot se následně radovalo ještě ve dvou po sobě jdoucích kolech, následně ale dokázala eSuba zpevnit svoji obranu a také celkovou sérií 3 kol měnila vývoj úvodu mapy.

DNE se postupně podařilo opět srovnat a navíc se také dostat do vedení, které s postupem čas v první půli také navyšovali. Poté, co se Dynamo Eclot dostalo na stav 8:4, eSuba přidala ve snaze snížit na co nejmenší rozdíl. Děkovat za to mohla zejména twistovi a posléze také lukovi, který skvělým spray a 3K snižoval už na 6:8. Duo Pechyn & twist navíc posléze skvěle zastavilo push DNE na B plant a snížilo na 7:8.

I přes prohraný pistol round měli lepší vstup do druhé poloviny první mapy hráči eSuby, kteří díky tomu dokázali průběžný stav otočit. Odpověď od Dynamo Eclot na sebe nenechala dlouho čekat a po 22 odehraných kolech byl stav srovnán na 11:11. eSuba se dokázala trhnout 12. bodem, poslala DNE do eco roundu a navýšila náskok na 13:11.

Trenér Bfull se tempo nástupy eSuby snažil krotit taktickou pauzou, kterou si vzal před začátkem dalšího kola. eSuba předvedla dobré kolo ve kterém směřovala na B-plant... Snahu však zaměřil skvěle bránící K1-Fida, kterým 3 killy zajistil bod pro DNE. Po 26. odehraných kolech dokázala eSuba ovládnout force buyem kolo a šla do vedení 14:13. DNE opět instantně odpověděli a navíc zvládnutím hned dalšího kola se dostali k prvnímu map pointu. Ten však eSuba odvrátila a vynutila si prodloužení.

V jeho první části měli navrch hráči Dynamo Eclot, kteří šli do výměny stran za stavu 17:16. eSuba zásluhou blogg1se však vývoj otočila a díky výsledku 19:17 na první mapě zvítězila a šla v sérii do vedení 1:0.

Dynamo Eclot začalo druhou mapu fantastickým způsobem, Valencio odstartoval 4K už v pistol round, následně celek pokračoval v krasojízdě a po 7 odehraných kolech svítil na scoreboardu stav 6:1. Skvěle hrající ZEDc (K:D / 10:2) navíc přispěl i k zisku 7. bodu. eSuba druhý bod získala až v 10. kole, kdy otočilo jeho vývoj a snížila na 2:8.

Tým eSuba však vzápětí kolo nezvládl a benq1 calloval už druhou taktickou pauzu pro své svěřence. Do výměny stran se ještě podařilo eSubě kontrovat pouze jedním kolem a po úvodní půli tak na vlastním map picku prohrávala 3:12.

Vedoucí tým série odstartoval dobře i polovinu druhou, ve které mohl rozjet potenciální comeback. Po vyhraných "pistolkách" však přišlo nepříjemné zaváhání proti nákupu Dynamo Eclot, kteří šli do vedení 13:4 a navíc eSubu poslali do force-buy. "Modrá krev" jen těžce hledala odpovědi na útok DNE, který se jevil jako neodrazitelný. Po dalších kolech se Dynamo Eclot pod vedením trenéra BFulla dokonce dostalo na map point (15:4). Valencio tak jak mapu začal, tak ji skončil. Ke 4K nakonec přidal ještě jeden navrch, ACE kterým zkompletoval 29 killů, znamenal vítězství 16:4 a srovnání série.

Poslední mapu odstartovali dominantním výkonem hráči eSuby, kteří jakoby se oklepali z předchozí porážky úvodními koly kráčeli jako nůž máslem. Za stavu 5:0 už i trenér DNE věděl, že je zle a calloval taktickou pauzu. Kapitán a IGL Luko, který ani neopustil stage, aby šel za svými spoluhráči mezi mapami, zářil a po 8 odehraných kolech (8:0) měl na svém kontě 15 killů.

Prvního bodu se Dynamo Eclot dočkalo až v 10. kole, kdy capseN zvládl poslední 1v1 proti Pechynovi (1:9). DNE se nadechlo v dalších dvou kolech, když snížilo na 3:9. Pak však Pechyn vrátil svému soupeři vše ještě s přídavkem, když 3K zařídil retake A plantu a zajistil 10. bod eSubě. Také 11. bod si eSuba zajistila díky skvělému individuálnímu výkonu, blogg1sovi se totiž povedlo získal 4K, přičemž po clutch situaci 1v2 zneškodnil bombu na poslední vteřinu. I poslední kolo patřilo vedoucímu celku, který tak zkompletoval vedení v polovině na 12:3.

Vstup týmu eSuba do druhé poloviny byl více než dobrý, což vynášelo další body, které přinášely ještě navýšení vedení. DNE už neodpověděli a po 19 kolech bylo jasno, eSuba vítězí 16:3, celkově 2:1 a z MČR 2021 bere bronz.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.