CS:GO

MČR 2021: Premiérový triumf pro oskara! SINNERS jsou opět šampiony, ve finále smetli ENTERPRISE 3:0

MČR 2021: Premiérový triumf pro oskara! SINNERS jsou opět šampiony, ve finále smetli ENTERPRISE 3:0
28. 11. 2021
  |  

Velké grand finále jako odveta za Sazka eLEAGUE nebo skupinovou fázi? ENTERPRISE chtějí do třetice sesadit SINNERS z trůnu. Velkolepý souboj sledujeme živě.

Bude se korunovat nový král domácí scény? Nebo si SINNERS připíší 53. neprohraný zápas na domácí scéně v řadě?

SINNERS vs. ENTERPRISE

Výsledek - 3:0
  • de_inferno 16:12 (7:8)
  • de_overpass 16:11 (9:6)
  • de_mirage 16:9 (11:4)
  • de_ancient
  • de_nuke

Za bouřlivé podpory fanoušků, kteří každý kill ocenili potleskem, se SINNERS dostali na úvod první mapy do vedení 3:0. Při prvním plném nákupu obou dvou stran dokázal Matys clutchnout 1v2 a zajistit tak úvodní bod grand finále pro ENTERPRISE. U toho tým neskončil a dokonce průběžný stav po 6 kolech dokázal i srovnat na 3:3.

Po další výměně kol se dokonce ENTERPRISE dostali do vedení 5:4, SINNERS ovšem reagovali okamžitě, ZEDKO otevřel kolo double killem z deaglu a spoluhráči jeho načatou práci dokončili. Po 10 odehraných kolech bylo srovnáno 5:5. Další kola opět nabízela výměnu ze strany na stranu. Při stavu 7:7 dokázali opět Adejis se svými spoluhráči ubránit B plant a zbylá dvojice SINNERS SHOCK a ZEDKO už nedokázala zvrátit situaci 2v4. ENTEPRISE vedli v polovině 8:7.

Vyrovnaný průběžný stav pokračoval i po výměně strana po 20 odehraných kolech bylo srovnáno na 10:10. SINNERS byli však vyhnáni do eco roundu, což nemělo nárok na úspěch (10:11 EP).

Následující prohrané kolo už u SINNERS vyvolalo potřebu vzít si taktickou pauzu a tomkeejs měl ke svým svěřencům důrazný proslov. Pauza české jedničce pomohla a v dalších kolech individuálně ZEDKO a beastik byli v klíčových momentech svého týmu. 24 odehraných kol, vyrovnaný stav 12:12. NEOFRAG bojující o MVP cenu MČR v a dalším kole 4K ubránil B plant a zajistil svému týmu po čase průběžné vedení. To hned posléze tým SINNERS navýšil na 14:12 a donutil ENTERPRISE brát taktickou pauzu. Ani ta nepomohl a obrana SINNERS už nedovolila soupeři jediné kolo. 16:12 je výsledek úvodní mapy.
SINNERS odstartovali vítězně i druhou mapu, po prvním kole získal oskar ace v kole druhém a dostal tak po desítce minut fanoušky opět do varu. ENTERPRISE ztráceli dál a po 5 odehraných kolech to bylo už 0:5. "Proč si ENTERPRISE nezvolí taktickou pauzu?" Lamentoval v komentáři Jiří "Bananides" Johanides.

Ani při dalších plných nákupech to ENTERPRISE nevycházelo a obrana SINNERS se ukazovala jako neprostupná. Prvního bodu se finálový vyzyvatel dočkal až po 8 odehraných kolech. Tempo však ENTERPRISE chytli skvělé a v dalších odehraných minutách snižovali postupně stav až do 13. kola. Za stavu 7:5 se totiž SINNERS ve force buy zvedli a zajistili si 8. bod, který je korunuje jako vítěze úvodní poloviny. ENTERPRISE ještě zabojovali, ale stačilo to pouze na snížení 6:9.

SHOCK odstartoval druhou polovinu 4 killy a zajistil už 4. pistol round v této sérii pro SINNERS. Úspěšný vstup do této části mapy korunovala česká jednička ziskem dvanáctého bodu. ENTERPRISE posléze ještě kontrovali dvěma body (8:12). Náskok 5 bodů si však vzali SINNERS opět na svoji stranu (13:8).

ENTERPRISE začali dotahovat v dalších kolech, čímž dramatizovali poslední třetinu mapy Overpass (11:13 ve prospěch SINNERS). Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat a push SINNERS na B plant vyšel na jedničku (14:11). Po následném kole už svítil na scoreboardu map point a tedy to byly i 4 příležitosti na zisk druhé mapy pro SINNERS. Rozhodnuto bylo hned vzápětí, když SINNERS korunovali své vítězství na druhé mapě 16:11.
SINNERS ovládli i 5. úvodní (pistol) kolo jedné z poloviny (v tomto případě celé mapy) a na Mirage začali stylově. Vedení 3:0 svítilo na jejich scoreboardu velmi rychle. ENTERPRISE reagovali obdobně a nenechali soupeře tentokrát odskočit na větší bodový rozdíl. Po 6 odehraných kolech tak mohlo být srovnáno na 3:3.

Česká jednička zvládla však následující plné nákupy a tím za stavu 5:3 poslala ENTERPRISE do eco round, který bez problémů dopadl ve prospěch SINNERS (6:3). SINNERS postupem času navyšovali svůj náskok. Nejblíž byli zisku bodu ENTERPRISE za stavu 3:7, ovšem beastik dokázal 4 killy usměrnit kolo ve prospěch svého celku. Adejis si dokázal za stavu 3:9 připsat quadkill, kterým zajistil svému celku 4. bod na třetí mapě finálové série. To bylo všechno, co za první polovinu ENTERPRISE získali a následně se přidávaly pouze body na stranu SINNERS, ti opanovali první polovinu 11:4.

ENTERPRISE poprvé ovládli pistol round až na 3. mapě, hned vzápětí však prohráli kolo a SINNERS chyběly 4 body k tomu, aby se stali vítězem MČR 2021. Jen těžce se hledala za útočnou stranu cesta na jeden z plantů. Publikum hnalo SINNERS kupředu a vše bylo ve druhé polovině třetí mapy proti ENTERPRISE. Ti sice ještě snížili, na zvrat už to nestačilo a SINNERS se stávají po vítězství 16:9, celkově 3:0 vítězem MČR 2021.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.