CS:GO

Co ukázal LORGAR Cup? EP mají na čem pracovat, fino se mimo SINNERS Academy může opět předvést

Co ukázal LORGAR Cup? EP mají na čem pracovat, fino se mimo SINNERS Academy může opět předvést
3. 7. 2023
  |  

Mezinárodní turnaje LORGAR Cup od českého pořadatele CEE Champions je historií. Co však turnaj ukázal z pohledu česko-slovenských celků, které se jej během letní přestávky zúčastnily?

Do mezinárodního turnaje LORGAR Cup, jehož dotace byla $15,000, se mohly kvalifikovat hned 3 česko-slovenské celky, což z našeho regionu dělalo nejpočetněji zastoupenou oblast v turnaji. Po dvou dalších místech obdržely lokální kvalifikace z Bulharska a Rumunska, jedno místo padlo na ukrajinské celky. Ani nejpočetnější zastoupení z 8 celků však domácím sestavám nevyneslo většinovou účast v play-off. 

ENTERPRISE musí dál pracovat

Česko-slovenská organizace ENTERPRISE se rozhodla pro další přeskládání CS:GO sekce, které se první polovina roku absolutně nepovedla. Ani dvojice (staro)nových hráčů v sestavě první úspěch nedoručila.

ENTERPRISE se skupině "B" v turnaji vůbec nepovedl a po úvodní porážce 11:16 (8:7) proti ukrajinskému celku ILKA UA přišla i další, tentokrát v eliminačním zápase se SINNERS Academy v poměru 14:16 (4:11). Turnaj tak pro ENTERPRISE skončil velmi rychle.

Pokud je však projekt s příchodem navrátilce Roberta "manguss" Kaspera a Josefa "MoriiSko" Maurence dlouhodobým, bude muset mít sestava i vedení organizace pevné nervy. Tým špatné výkony nepředváděl, ovšem výsledkově to byla opět bída, kterou si už během podzimu sekce nemůže dovolit. Na trénink nyní bude více než dost času.

fino potřebuje krok výš

Slovenský AWP hráč Tomáš "fino" Bebjak se ukázal během turnaje ve velmi dobrém světle a jeho individuální výkon zdobil všechny 3 mapy, které tým SINNERS Academy odehrál. Byť to vzhledem k jedinému vítězství a dvěma porážkám na postup ze skupiny nestačilo, mladý hráč ukázal, že už je čas posunout se dál.

Ne nadarmo následně, na přelomu června a července, došlo k oficiálnímu ukončení spolupráce mezi finem a SINNERS, přičemž se očekává, že další kroky slovenského AWP povedou do organizace Sampi, kde se uvolnilo na této roli místo po odchodu blogg1se.

Na testech v Dynamo Eclot

Není tajemstvím, že se anarkez dívá dlouhodobě po posunu na nejvyšší světovou úroveň, kde by chtěl bojovat o mezinárodní úspěch. Jeho angažmá tak v případě dobrých výkonů Dynamo Eclot na evropské scéně nemusí v tuzemsku trvat příliš dlouho, a pokud by k tomu došlo, DNE potřebuje mít variantu 2). 

Ta se defacto naskytla nyní. Izraelský hráč anarkez tráví čas na dovolené a tak Dynamo Eclot postavilo do akce mladého Happyyho, který doposud hrál v Dynamo Eclot Thunders, kde nabíral zkušenosti. Byť v LORGAR Cupu nepatřil k nejlepším hráčům v individuálních statistikách, šlo o další z testů, zakončený bronzem, které mu v budoucnu mohou zajistit dobré angažmá.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.