League of Legends

Co rozhodlo o výběru týmů pro Hitpoint Masters, vrátí se Svitavy a co Entropiq? Odpovídá Head Admin CZ/SK

Co rozhodlo o výběru týmů pro Hitpoint Masters, vrátí se Svitavy a co Entropiq? Odpovídá Head Admin CZ/SK
8. 12. 2021
  |  

Jak probíhal výběr týmů pro Hitpoint Masters 2022, co za novinky chystá s ERL Riot Games a vrátí se legendární Svitavy? Spousta otázek a ještě víc odpovědí v podání hlavního admina Marka Krejčíka.

Podle hlavního admina a spoluorganizátora Hitpoint Masters Marka "Krewca" Krejčíka se výběrového řízení pro ligu v roce 2022 zúčastnilo téměř 20 organizací, z nichž některé dostaly přímou pozvánku do ligy, s dalšími proběhla videokonference pro doplnění některých detailů.

Jedna z palčivých témat poslední doby se podivovalo nad tím, zda Entropiq opravdu vkročí do česko-slovenské Hitpoint Masters a ne nějaké jiné evropské soutěže. Na případné překvapení v podobě přihlášky Entropiq reagoval Marek Krejčík následovně: "Pavel "Mozilla" Klaban se mi ozval již koncem léta, že by jako organizace měli zájem o účast v Hitpoint Masters 2022. Od té doby jsme se několikrát osobně potkali, vedli diskusi na toto téma a já jsem opravdu rád, že se rozhodli svoji "cestu do Evropy" vzít přes naši ligu. Myslím si, že pokud se ambiciózní plány organizace Entropiq podaří naplnit, bude to znamenat posun i pro celou CZ/SK LoL scénu."

S přísunem zájmu Entropiq a dalších bezmála 20 týmů bylo jisté, že se nedostane na všechny. Mezi týmem, které se do první ligy nepodívá jsou třeba organizace Inaequalis, účastník finálového zápasu Winter Ligy.

"Detaily rozhodování bohužel nemohu zveřejnit, každý tým však ke své přihlášce dostal zpětnou vazbu. Na rozhodování se kromě mě a Ondry "smOke" Báči podíleli i kolegové za oblasti operační struktury a PR a marketingu. Kladli jsme důraz na business stránku přihlášky, s jakým účelem tým vstupuje do ligy a jak případnou účast umí proměnit v partnerskou podporu, těsně následováno hráčským zázemím a komfortem, tj. gaming house, finanční zázemí, podpůrná struktura. V neposlední řadě byl taktéž důležitý marketing - jakým způsobem se týmy starají o své a hráčské sociální sítě, jaký content kolem ligy vytvářejí a jestli zapojují hráče i do videí pro týmové partnery. Bonusové body byly za projekty prolínající esport do mainstreamu a zvyšující povědomí o LoL/týmu/lize v České a Slovenské republice," komentuje pan Krejčík výběr týmů pro Hitpoint Masters 2022 a zároveň doplnil:

"Od týmu Vikingekrig jsme měli zprávy, že se další sezóny účastnit nechtějí. Týmu INAE, stejně jako dalším dvěma organizacím, které se ve výběru umístily "těsně pod čarou", byl nabídnut přímý slot v Hitpoint Challengers. Vážíme si práce, kterou v uplynulém roce udělali a byli bychom rádi, když by v ní pokračovali i nadále."

S chystanými novinkami od Riot Games směrem k regionálním soutěžím v Evropě přišla i logická otázka, zda se můžeme těšit na nějaké novinky týkající se soutěže samotné: "Riot Games si pro příští rok připravil spoustu novinek, bohužel však s odhalením všech informací musíme počkat až na jejich oficiální oznámení. Posledního půl roku na tom pracujeme spolu s Riotem a ostatními organizátory v Evropě a můžu říct, že to bude velký. Větší prize pooly, nový formát playoff i celého roku, profesionálnější právní zázemí, spousta výhod pro týmy v ERL lize, ale více o tom až přijde správný čas." (smích)

A co legendární turnaj ve Svitavách, vrátí se turnaj Legends, který přitáhl do moravského města fanoušky z celé republiky? "Burácející kotel Svitavské Fabriky nám chybí tak, jak nikomu. Rádi bychom event zrealizovali, avšak zdraví všech našich fanoušků je přednější. Pokud se však situace uklidní a naskytne se možnost obnovit tradici offline finále (za dodržení všech opatření), určitě o tom budeme uvažovat."

Zároveň na závěr hlavní admin a důležitá součást organizačního týmu Marek Krejčík dodal: "Závěrem bych rád poděkoval všem organizacím, které vyjádřily zájem o účast a zaslaly svoji přihlášku. Pokud jste se nedostali nyní, nezoufejte. Hitpoint Challengers potřebuje silné týmy a jak jinak ukázat zájem o podporu LoL, než účastí ve 2. nejvyšší lize? A kdoví, třeba se naskytne příležitost postupu do Masters v budoucnu. Taktéž díky patří všem našim fanouškům, bez kterých by toto dělat nešlo."

Hitpoint Masters by měl začínat závěrem ledna 2022. Během dalších týdnů tak bude jasno, co za novinky Riot Games připravil a také to, zda se vrátí Svitavy.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.