CS:GO

Co budou Sampi hrát? Na ESEA S41 je nejspíš pozdě, EU turnaje by mohly slyšet na GuardiaNa

Co budou Sampi hrát? Na ESEA S41 je nejspíš pozdě, EU turnaje by mohly slyšet na GuardiaNa
2. 5. 2022
  |  

S oznámením nového super týmu se také nabízí otázka, které turnaje bude nový roster Sampi hrát, aby se skutečně mohl prosadit. Ze Sazka eLEAGUE celek před sezonou odstoupil, čeká jej closed kvalifikace na Tipsport Online Cup a dost možná něco v Evropě.

Dostanou Sampi pozvánky do evropských turnajů bez nějakého herního pozadí, vyjma legendy a persony Ladislava "GuardiaN" Kovácse? To je velká otázka dalších dní a týdnů. Nový superteam, který Sampi poskládali, totiž potřebuje ukázat co v něm je. Nicméně mnoho možností na herní praxi a posun na HLTV žebříčku se nejeví. 

Základním stavebním kamenem bude closed kvalifikace do Tipsport Online Cup od portálu PLAYzone, který s největší pravděpodobností budou Sampi hrát už jen minimálně kvůli vlastnímu partnerovi, a také první větší konfrontaci s domácí špičkou. 

Nová sezona ESEA však odstartovala před pár dny a tím pádem 41. ročník Sampi "zahodili" a mohou se přihlásit až do dalšího. Je navíc téměř jisté, že Sampi budou muset startovat od ESEA Open, místo Main či Advanced, kam se už kvalifikovali. 

Dalšími variantami je samozřejmě kvalifikace do baráže o Sazka eLEAGUE nebo případně open kvalifikace na největší evropské ESL (a další) turnaje. Zde bývá však cesta neúprosná a nejen špičkový světový tým, který nepatří do poolu zvaných, si vylámal zuby. 

Zároveň jsou však velmi pravděpodobné tier 2 a 3 turnaje v Evropě, kterou jsou často na HLTV a právě tam by se tým mohl začít ukazovat. Navíc na jméno GuardiaNa budou pořadatelé dost možná slyšet nejvíce. Zajímavá sestava by tak mohla velmi záhy okusit boje na vyšší evropské úrovni.

Věřme, že šance co Sampi dostanou chytí dostatečně a ukáží, že mají na konfrontaci s nejlepšími domácími i zahraničními celky.


Update
Po vydání článku se na Twitteru vyjádřil také GuardiaN k tomu, co budou Sampi během dalších měsíců dělat. Do letní přestávky by měl být prioritou zejména trénink a příprava. Tým bychom měli vidět také minimálně v kvalifikaci na Tipsport CS:GO Online.

Zdroj úvodní fotografie: Sampi

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.