League of Legends

Chyběl už jen nexus, Dreedy ale stále nevyhrál. Barca s BISONS na třetím místě

Chyběl už jen nexus, Dreedy ale stále nevyhrál. Barca s BISONS na třetím místě
22. 2. 2023
  |  

12. kolo nejvyšší španělské ligy LVP přineslo střet českého midlanera Sajatora a toplanera Dreedyho v bláznivé napínavé partii, tradičně se do hry zapojil také midař Random.

Dreedy se s Guasones zatím bohužel trápí a organizace debutující v jedné z nejkvalitnějších evropských soutěží zatím jedinkrát nepoznala vítězství. Změna na pozici marksmana, kde Nash1c vystřídal Odiho ale nepomohla ani proti Barce, za kterou v současnosti válí odchovanec eSuby Sajator.

Tentokrát byli Guasones opravdu blízko. Po získaném Baronovi od pětadvacáté minuty dobývali opakovanými pokusy o push i backdoor nepřátelskou bázi, dokonce se dostali až k samotnému nexusu, který stáhli na polovinu životů. Každým dalším nepovedeným pokusem o ukončení ale upadali více dozadu a nakonec podlehli soupeři, který dokráčel pro mountain soul a Barca tak upevnila třetí místo.

Tabulka po 12. kole ES LVP - Zdroj: Leaguepedia

O něj se dělí s Movistar Riders a BISONS, kteří mají tradičně silnou základní část a opět míří do playoff. Random navíc předvádí výborné individuální výkony, vede statistiky průměrných killů na zápas, průměrného poškození a i v dalších figuruje na vysokých místech. Česká tradice talentovaných midlanerů tak pokračuje i tento rok.

V dalším kole ve čtvrtek budou mít Guasones větší šanci na úspěch, utkají se s nevýraznou akademií LEC týmu KOI, BISONS budou favorité proti Giants a Barcu čeká výzva v podobě vedoucí týmu ligy Los Heretics, rovněž akademie LEC organizace. Našim borcům můžete fandit od šesti hodin na oficiálním Twitchi soutěže.


Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč