Spolupráce
Zajímavosti

Český start-up Oddin.gg získal přes 100 milionů jako investici

Český start-up Oddin.gg získal přes 100 milionů jako investici
17. 8. 2022
  |  

Esportová B2B platforma Oddin.gg chystá další růst a expanzi. Podařilo se jim v Series A kole raisnout kolem 4,5 milionů dolarů, v přepočtu cca 108 milionů korun.

Oddin.gg je jednou z předních B2B platforem, která poskytuje sázkovým kancelářím kurzy na esportové zápasy, k čemuž využívají pokročilou datovou analýzu i moderní technologie typu machine learning. Vznikla v Česku v roce 2018 a od té doby podepsala spolupráce s firmami typu Betway, LOOT.BET a mnoha dalšími.

Jejich úspěch na trhu potvrzuje i nově získaná investice. V Series A kole se jim podařilo získat cca 108 milionů korun na další rozvoj, mezi investory se řadí i fondy Velo Partners či Genting Ventures. 

Spoluzakladatel a CEO společnosti Vlastimil Venclík nešetřil slova chvály: “Jsem pyšný na všechny, kteří jsou tohoto projektu součástí. Rádi bychom poděkovali klientům a partnerům, protože sdílí naši vizi a umožnili nám stále růst. Jsme vděční za to, že díky investorům můžeme projekt škálovat nahoru. Toto kolo nám pomůže s růstem a upevní pozici jedničky na trhu. Děkujeme všem, my  budeme pokračovat naší s prací a vizi naplňovat.”

Prostředky Oddin.gg využije na posílení současné pozice na trhu i další růst, nedávno například vstoupili na severoamerický trh, konkrétně v Kanadě nebo státu Ontario. Prioritou bude také nákladné technologické inovace a kompletní podpora sázkových kanceláří na poli esportu, což se týká i vizualizací, marketingu či risk managementu.

Firma Oddin.gg byla založena v roce 2018 v Česku dvojicí Marek Suchar a Vlastimil Venclík. Nyní má přes 30 zaměstnanců a patří mezi přední hráče na poli esportového sázení. Jedná se již o druhou investici, kterou společnost získala - na začátku roku 2020 raisnuli v přepočtu kolem 29 milionů korun. 

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.