CS:GO

Český odliv ze SAMPI je na světě, v týmu končí sniper blogg1s

Český odliv ze SAMPI je na světě, v týmu končí sniper blogg1s
19. 6. 2023
  |  

Jarní zápolení na Counter-Strikové scéně je minulostí a i na tuzemsku startuje summer break. Právě tato část roku bývá, i přes absenci zápasů, velmi oblíbenou mezi fanoušky, méně pak mezi některými hráči. Je zvykem, že právě v letní pauze nespokojené týmy mění své sestavy s očekáváním lepších zítřků. Daleko šokující jsou však zprávy z táborů, kde navenek vše vypadá růžově. Jedním z takových příkladů je celek Sampi, který se i přes přicházející úspěchy v Evropě dohodl s Dominikem "blogg1s" Janitou na konci jeho angažmá, o změně informoval celek prostřednictvím sociálních sítí jen chvíli poté, co spekulaci o konci blogg1se otevřel podcast Za oponou esportu.

Jedno z nejposlouchanějších médií česko-slovenské CS:GO scény, podcast Za oponou esportu ve svých pětadvaceti dílech leckdy rozvířil vlnu spekulací, přinesl občasné nelibosti na sociálních sítí, jen málokdy však otevřeně teoretizoval nad přestupy mezi CZ/SK týmy. Jeden ze vzácných okamžiků ale nabídla právě pětadvacátá epizoda. Bývalý týmový manažer Entropiqu Prague Vojtěch "StormZ" Petr se nechal slyšet, že Dominik "blogg1s" Janita bude posazen na bench. „Podle toho, kdo mi to řekl, tak už je to docela daleko,“ pokračoval StormZ ve své výpovědi. Ta byla potvrzena jen pár desítek minut po vydání tohoto dílu, tým Sampi informaci o vzájemném ukončení smlouvy oznámil na svých sociálních sítích.

„Dnešním dnem se po vzájemné dohodě loučíme s @blogg1s, awp hráčem naší CS:GO sekce. Naše cesty se dnes rozchází, cíle být těmi nejlepšími ale zůstávají. Dominiku, moc ti děkujeme za to, že jsi oblékl náš dres, reprezentoval nás a stal ses součástí #SampiFamily. Hodně štěstí do budoucna,“ stojí v oficiálním příspěvku Sampi na Instagramu.

V kuloárech již od Tipsport CS:GO Praha zaznívaly hlasy o možné změně právě na této pozici. Vůbec nejžhavějším adeptem na zaplnění AWP role v Sampi je aktuální střelec Sinners AC, dvacetiletý Slovák Tomáš "fino" Bebjak. fino se zbytkem sestavy Sampi velmi úspěšně zápolil v dresu slovenské reprezentace během kvalifikace na MS, relevantnost tohoto přestupu navíc podporují i debaty o změně části academy projektu Sinners.
Pro další možnou záplatu nemusíme chodit daleko, v Sinners stále sedí na benchi David "forsyy" Bílý, který by byl pro jakýkoliv tuzemský celek obrovskou posilou, je však otázkou, zda je pro něj angažmá v CZ/SK organizaci přijatelné.

Mezi jmény odstřelovačů, kteří jsou stále bez smlouvy, je i Lukáš "capseN" Koláčný nebo Martin "beryP" Beránek. Bývalý sniper Cryptovy již v organizaci působil v letech 2020 a 2021.

Výsledkově se ale druhá polovina jarní části roku vyvedla, vypadalo to, že obnovená spojení blogg1se se sAvanou a eLiVem zafungují, posledním úspěšným turnajem této sestavy ale nakonec zůstane European Pro League Season 8, který blogg1s s týmem opanoval v první polovině měsíce. Jasný je tedy fakt, že během několika dní je mimo aktivní sestavu již třetí stříbrný medailista loňského MČR v CS:GO. Z bývalé sestavy eSuby jsou, kromě blogg1se, bez herního vytížení i střelci M1key s Pechynem, kteří v polovině června skončili v Enterprise.

Pár hodin po oznámení konce spolupráce se k situaci vyjádřil i samotný blogg1s prostřednictvím Twitteru. „Jsem ještě trošičku zaskočený, i když už je to pár dní. Jen abych vyvrátil nějaké teorie, že šlo o nějaký konflikt nebo tak, kluci mi řekli, že se jedná o můj styl hraní, který jim úplně nevyhovuje a představujou si trošku něco jiného od awpčka,“ komentoval Dominik Janita nepříjemnou situaci kolem jeho osoby.

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.