League of Legends

VIDEO: Český duel v prvním kole LVP ovládl Random, Dreedy přes dobrý výkon prohrál

VIDEO: Český duel v prvním kole LVP ovládl Random, Dreedy přes dobrý výkon prohrál
17. 1. 2023
  |  

Začala nejvyšší španělská soutěž v League of Legends, ve které máme tři domácí zástupce a rovnou první duel přinesl souboj českých midlanerů.

 


Sajator, který do esport sekce slavné Barcelony přestoupil jako domácí mistr z eSuby, narazil ve svém debutu na kometu španělské ligy posledních let a krajana Randoma. Ten také prošel eSubou a ve Španělsku nyní začíná svůj čtvrtý split.

Vyrovnaný zápas dvou odchytávacích týmových kompozicí rozhodovali Baroni a chytřejší rotace Bizonů, kterým šéfoval právě Random na Ryzovi. Sajator svůj prostor v teamfightech s Ahri proti lépe scalujícímu týmu pak nacházel jen velmi těžko, přesto lze jeho individuální výkon v premiéře ocenit. Rozhodující momenty ale zvládli Bisons a Barca odešla poražena.

Svůj debut po odchodu právě z Barcelony za Guasones odehrál toplaner Dreedy. Sestava, která je mnohými experty řazena na poslední místa LVP, si proti Rebels nevedla vůbec špatně, bohužel ale rozhodla nezkušenost a v klíčových momentech na mapě ztrácela tempo. Bilance domácích hráčů je tak po prvním kole 1:2.

Další kolo domácí borce čeká již dnes od šesti hodin. Stream sledujte na Twitch kanálu LVPes.

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč