CS:GO

Česko-slovenský týden v ESEA Advanced, Enterprise čekají tři souboje s tuzemskými zástupci

Česko-slovenský týden v ESEA Advanced, Enterprise čekají tři souboje s tuzemskými zástupci
25. 2. 2023
  |  

Od začátku roku zápolí Counter-Striková scéna v tradičních strukturách lig ESEA. Reprezentanty týmu Enterprise ale čeká v nejbližších dnech rarita, postupně totiž vyzvou tři týmy, ve kterých střílí zástupci naší scény. Kromě The Prodigies s KWERTZZem čekají organizaci, která z MČR 2022 odešla s bronzem, SINNERS a Dynamo Eclot.

Poslední vydání tradiční rubriky ESEA Pátečník se věnovalo postupnému vzestupu týmu ENTERPRISE, příští týden na sestavu vedenou leckrem ale čeká pořádná výzva, poprvé se utkají se zástupci CZ/SK scény. Ze sestavy, která ovládla podzimní split Sazka eLeague sice zůstal v dresu EP pouze system, ambice organizace vstříc tuzemské scéně jsou však tradičně vysoké. V nové sestavě se teď vůbec poprvé leckr, M1key, system, zur1s a Pechyn porvou na serveru s česko-slovenskými soupeři.

Devátý týden tohoto kalendářního roku započnou Enterpise svým pondělním zápasem od 18:00 proti sestavě The Prodigies, kterou, mimo jiné, reprezentuje bývalý člen Entropiqu či Brute Simon "KWERTZZ" Horák. Horákův tým zatím má, po osmi odehraných zápasech, čtyři vítězství a stejný počet proher. Do svého prvního zápasu týdne tak sestava leckra půjde v roli favorita. Poté ale započne pořádná zábava. Úderem osmé hodiny večerní totiž naběhnou na server kromě nových tváří Enterprise i úřadující mistři ČR ze SINNERS. Těm se vede v rámci soutěže ESEA Advanced více než dobře, s devíti vyhranými zápase z desíti příležitostí jim patří druhá pozice v lize. Možným problémem v pokračování úspěšné série ale tví ve skutečnosti, že celou sezonu ESEA musí s týmem dohrát i Zero, který v týdnu oznámil konec svého působení v aktivní sestavě.

Úterý bude na zápasy s CZ/SK týmy o něco chudší než předchozí den, i tak ale neodejdou příznivci Counter-Striku s prázdnou. Enterprise ve svém desátém zápase ligy vyzvou Dynamo Eclot. Stejně jako v případě zápasu s The Prodigies, tak i duel s pardubickou organizací bude startovat 18:00. I zde soupeř EP nenastoupí v aktuální sestavě, místo anarkeze totiž musí nastupovat capseN. Lukáš Koláčný se přitom ve Stratyho podcastu nechal slyšet, že v poslední době dává přednost League of Legends a CSko u něj upadlo na vedlejší kolej. Jeho izraelský nástupce však odehrál několik zápasů za, aktuálně vedoucí, celek Boston crab a DNE tak pomoci nemůže. I tak se ale bude jednat o velmi zajímavé duely, které vám nemohou uniknout!

Zdroj úvodní fotky: Facebook ENTERPRISEesports

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.