League of Legends

České týmy vstupují do EMEA Masters, jaký je los Play-In skupin?

České týmy vstupují do EMEA Masters, jaký je los Play-In skupin?
3. 4. 2023
  |  

Entropiq a eSuba budou opět po půl roce usilovat o úspěch pro domácí lolesport v turnaji nejlepší celků regionálních evropských soutěží, los play-in fáze mají oba celky tento rok příznivý.

Ve čtyřčlenných skupinách se nejprve utká každý s každým dvakrát, aby následně dva nejlepší týmy postoupily do bo3 duelu o hlavní fázi prestižního turnaje. Domácím týmům se do hlavní fáze proklouznout dlouhodobě nedaří, letos se ale díky změně formátu i nalosování skupin tato možnost určitě nabízí.

 


Domácí jednička Entropiq bude mít šanci velmi slušnou, ve skupině D se utká se severoevropskou dvojkou Verdant, arabskou dvojkou RAAD a balkánskou jedničkou Partizan Esports. Letos tedy veleambiciózní esportovní klub, podpořený vítězstvím v domácí soutěži, bude chtít skupinu vyhrát a vyhnout se tak francouzskému a tureckému týmu.

Jarní dvojka eSuba k sobě do skupiny C dostala řeckou jedničku WLGaming Esports, italské vicemistry aNc Outplayed a balkánskou dvojku, slovinské Diamant Esports. I zde se dá hovořit o příjemném losu, řecký a italský tým ale disponují zajímavými sestavami i kvalitní hrou, Modrá krev tedy bude potřebovat vyladit formu na klíčové střety především s řeckým mistrem.
Play-In groups EMEA Masters | Zdroj: Twitter EMEA Masters
Play-In fáze startuje od zítřejších 17 hodin, pokračovat bude ve stejném čase ve středu a v pátek. Fandit českým týmům můžete na Twitchi Hitpointu, který turnaje přinese s českým komentářem.

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč