League of Legends

České derby ve Španělsku zvládnul Random, Dreedyho Barca končí

České derby ve Španělsku zvládnul Random, Dreedyho Barca končí
5. 8. 2022
  |  

LVP přinesla v lower bracketu klíčový duel pro oba české hráče v regionu, BISONS proti Barce bojovali nejen o postup do top4, ale především o šanci na účast v EU Masters. V parádní bo5 bitvě ovšem mohl uspět jen jeden z domácích reprezentantů.

A tím úspěšnějším byl midlaner Adam “Random” Grepl, který tak bude moct usilovat o reparát v letních EU Masters po neúspěšné účasti na jaře.

Samotná série přinesla vynikající podívanou, jak už jsme u BISONS zvyklí. Kreativní drafty a agresivní playstyle opět zdobili jejich hru, navíc šli rychle do vedení 2:0 a Jakub “Dreedy” Viceník s Barcou už pomalu vypadali ztraceně. 
'
Bizonům fungovali kombinace jako Ziggs + Senna na botlane, výborně hrál jungler Alby a změna v průběhu série přišla až ve třetí mapě, ironicky v momentě, kdy Randomův tým napickoval pro ně až nezvykle tradiční kompozici.

LVP Playoff | Zdroj: Leaguepedia

Barca se nadechla k obratu, dvakrát zafungoval bot Lucian + Nami, obě hry šly snowballem z early pro esport sekci sportovního giganta a šli jsme až do pátého rozhodujícího duelu. Dreedy na Gwen ani Random na Yasuovi v něm hlavní roli neodehráli. Byl to toplaner BISONS Myrwn, který se svou Akali urval veškerou pozornost, hru i sérii pro jarního finalistu soutěže.

Po třech velmi úspěšných splitech v LVP a třech účastech v EUM v řadě tak bude mít Dreedy dovolenou dříve, než by si přál. Random ještě žádnou jistotu nemá, od evropského poháru ho dělí jedna vyhraná série. Tu bude muset zvládnout proti KOI ve čtvrtek 11.8. od šesti hodin. 

Zdroj úvodní fotografie: LVP Twitter

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč