CS2

České akademie v akci, United21 otevírají druhou divizi svých turnajů

České akademie v akci, United21 otevírají druhou divizi svých turnajů
25. 10. 2023
  |  

Po konci Rising Talents League česko-slovenské akademie neměly možnost, vyjma turnajů proti hlavním sekcím, sbírat cennou zápasovou praxi. To se mění s vlnou pozvánek do druhé divize ligy United21. Mezi pozvanými jsou celky Sampi NEXT, Dynamo Eclot Thunders, Entropiq Future i BRUTE.

Tým BRUTE i akademie předních tuzemských organizací se po dlouhé odmlce dostanou zpět ke kormidlu. Zatímco Sampi NEXT a SINNERS AC v průběhu roku pravidelně útočili na nejlepší osmičku česko-slovenské scény, zbylé sestavy se příliš fanouškům neukázaly. Po konci dlouhodobé Rising Talents League, kterou opanovali SINNERS AC, pro akademie nastalo období temna.

Zatím co zmínění zástupci SINNERS AC budou v nejbližších dnech trénovat na blížící se MČR, kam postoupili ze sedmého místa celkového pořadí, Sampi NEXT a další se mohou těšit na turnaj od pořadatele United21. Organizátor již dlouhodobě tvoří turnaje pro týmy pohybující se mezi Tier 2/Tier 3 úrovní, teď ale sáhnul i po další kategorii. 

V dresu DNE Thunders v turnaji, dle portálu liquipedia.net, nastoupí i obávaný Martin "Dytor" Handl, do Entropiqu se po neúspěšném tryoutu v celku Nemiga vrátí sniper woozzzi. BRUTE i Sampi NEXT do svých sestav oproti domácím turnajům nesáhli.

Společně s našimi zástupci se v turnaji ukáží i kvalitní akademie Preasy nebo Apeks, celkovou šestnáctku pak doplňují takřka neznámé sestavy. Pro bojovníky o pozice v hlavních týmech svých organizací se ale může jednat o podstatný krok v cestě za věhlasem, turnajů United21 si začíná všímat stále více lidí a ve vzduchu visí i následné měření sil s papírově kvalitnějšími, zvučnými jmény. Druhá divize United21 startuje již 25. října, konec je plánován na 11. listopadu.

Vítěz ligy si odnese 2000 $ a účast v osmé sezoně první divize. O místo mezi elitou se ve skupině A budou ucházet BRUTE, ve skupině B nastoupí DNE Thunders a ze skupiny D mají obě postupová místa sebrat Entropiq Prague se Sampi NEXT.

Zdroj úvodní fotky: Facebook @Entropiqteam

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.