CS:GO

Česká reprezentace oznámena! Kdo vyrazí bojovat na světový šampionát na Bali?

Česká reprezentace oznámena! Kdo vyrazí bojovat na světový šampionát na Bali?
24. 11. 2022
  |  

Uzavřená offline kvalifikace IESF World Esports Championship 2022 se pomalu, ale jistě blíží a značná část hráčů už balí kurfy. Kdo bude finálně reprezentovat Česko na šampionátu a s kým odehrají zápasy ve skupině.

Od 2. do 5. prosince probíhá na Bali uzavřená offline kvalifikace světového šampionátu IESF World Esports Championship 2022, ve kterém se 13 reprezentací z celého světa utká o 3 sloty na hlavní turnaj, kde již čeká další pětice týmů.

Štěpán Mach ve výběru České repezentace zohledňoval spoustu aspektů, které se týkaly nejen hráčských schopností, ale také logistických. „Skládání sestavy bylo letos komplikovanější, než se může zdát. Jelikož se hraje na druhé straně světa, tak při výběru hráčů hrálo roli i to, kdo má aktivní pas a očkování,“ komentoval Mach výběr eSuby pro playzone.cz.

Nominaci odřekl na poslední chvíli také Robert "manguss" Kasper z ENTERPRISE, stejně jako hráči SINNERS, kteří s největší pravděpodobností odmítli kvůli potřebě volna po náročné sezoně. Do sestavy se tak dostali hráči z týmů eSuba, Entropiq Prague a Sampi.
Jmenovitě jde o Dominika "blogg1s" Janitu z první jmenované organizace, Entropiq bude v reprezentaci zastupovat Michal "leckr" Kadlíček, Josef "MoriiSko" Maurenc a Filip "AJTT" Dolenský, pětici uzavírá Jan "HONES" Urválek, toho času reprezentant Sampi.

Česká reprezentace otevírá šampionát soubojem s Německem už 2. prosince v 5:20 středoevropského času. Další zápasy tým odehraje s Belgií a Černou Horou. Všechny zápasy ve skupině se odehrají formátem BO1, následné single-elimination play-off BO3.

Sestava reprezentace Česka:

  • Dominik "blogg1s" Janita
  • Michal "leckr" Kadlíček
  • Josef "MoriiSko" Maurenc
  • Filip "AJTT" Dolenský
  • Jan "HONES" Urválek

  • Štěpán Mach - Manager / Coach

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.