CS2

Česká elita se nemění, v Praze si zahraje nejlepší čtveřice loňského MČR

Česká elita se nemění, v Praze si zahraje nejlepší čtveřice loňského MČR
15. 3. 2024
  |  

První větší srovnání české CS2 špičky je tady. V pražské Playzone aréně se odehraje Tipsport CS Winter, na kterém se představí top čtyřka z MČR.

Sampi, Dynamo Eclot, SINNERS a UNiTY. Takto zní výčet týmů, které byly součástí loňského play-off na brněnském Výstavišti a na své počínání navázaly i v prvním turnaji letošního roku - Tipsport CS Winter. Offline akce ve Vodafone PLAYzone Aréně bude i tentokrát volně přístupná pro diváky a fanoušky ze všech koutů Česka i Slovenska.

LAN turnaje jsou oblíbené napříč komunitou. Zatímco hráči jsou hnáni vstříc lepším výkonům masou fanoušků, diváci si užívají zejména hromadné fandění i komunitní srazy. Taková jsou očekávání od první akce tohoto typu v letošním kalendářním roce. “Organizátoři čekají bouřlivou atmosféru, a díky obrovskému zájmu navyšují kapacitu na 130 míst. Kromě toho lounge prostor upravili tak, aby z každého místa bylo komfortně vidět na soupeřící hráče i na obří obrazovku, na které mohou diváci sledovat dění ve hře,” zní v tiskové zprávě pořadatele.

“Velkou oblibu si během uplynulých akcí získalo tématické menu, které nechybí ani tentokrát. Každý fanoušek tak může podpořit své favority nejenom hlasitým skandováním, ale vybere si i speciální týmové drinky a jídlo. Navíc se celá aréna promění do známé herní mapy Vertigo. Diváci se tak stanou přímou součástí hry. Na místo dorazí také další zástupci organizací i týmoví influenceři, s nimiž se potkají návštěvníci osobně. Součástí programu budou tematické soutěže o hodnotné ceny,” pokračuje prezentace turnaje ze strany jeho pořadatele. Bude to vůbec poprvé, co se jednotlivé zastávky Road to MČR budou vzájemně lišit vizuální úpravou kulis Arény. A těšit se na podobné novinky mohou i v dalších turnajích!

„Po dramatickém závěru loňské sezony a neméně dramatickém dění v přestupovém období všechny zajímalo, jaké změny přinese nová sezona, ať už po organizační nebo herní stránce. Povedlo se zachovat herní formát a přidat další turnaj. Další zastávka celé série určitě potěší nejen všechny sázkaře, ale taky fanoušky na streamu i v aréně. Ti, kteří dorazí do arény, si navíc mohou ověřit své CSkové znalosti a vyhrát řadu cen,“ komentuje novou sezónu Ondřej Antoš, specialista sponzoringu Tipsportu.

Sezóna MČR bude znovu opřena i o velkou finanční motivaci, z minulého roku zůstává stále aktuální téma Grandslamu, který teď v Praze můžou vyhrát hráči Dynama Eclot. Kromě finanční odměny za první místo získá i dva miliony korun.

Program turnaje

První větší klání české špičky vypukne v pátek 15. března od 15:00 duelem Sampi a ECLOT. Dojde tak na rematch napínavého finále, které po dlouhém boji nakonec ovládla první jmenovaná parta. Po nich přijdou na řadu SINNERS s Team UNiTY,

Akce se nese v pravidlech Double Elimination. Poražené týmy nejen z dneška padají do Lower Bracketu, kde ještě dostanou druhou šanci zabojovat o titul. Tento duel i těch postupujících je na programu v sobotu ve stejných časech. Neděli pak připadá Grand Finále a souboj o třetí místo. 

Sledovat můžete na Twitch kanále Playzone, který vás celým turnajem provede. 

Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport