Česká asociace esportu spouští inkubátor pro podnikatele a investory

Česká asociace esportu spouští inkubátor pro podnikatele a investory
8. 3. 2022
  |  

Česká asociace esportu ve spolupráci s investičním fondem vyhlašuje výzvu pro start-upy s inovativními nápady v oblasti esportu.

Na domácí scéně existuje řada subjektů snažící se o rozvoj esportu jako celku. Jedním z nich je i Česká asociace esportu, která se rozhodla vedle svých dalších aktivit spustit inkubátor jako pojítko mezi investory a podnikateli.

„Není žádným tajemstvím, že esport zažívá obrovský nárůst popularity. Proto je lákadlem pro investory a zejména fondy, které nás stále častěji oslovují se zájmem o vstup do tohoto segmentu. Často ale nevědí, jak mohou své peníze efektivně vložit,“ uvádí k novému projektu Lukáš Pleskot, který je předsedou České asociace esportu a zároveň výkonným ředitelem agentury PLAYzone. 

Proto jsme se rozhodli, že dáme šanci podnikatelům najít vhodného partnera. Věříme, že můžeme pomoci mnoha českým firmám, které mají skvělý nápad, ale chybí jim správná podpora, ať už finanční či ve formě know-how,“ dodává Pleskot.

Začínající podnikatelé dostanou šanci získat zdroje na své plány a projekty. Přihlásit se se svým nápadem může prakticky každý, následně budou posouzeny žádosti a přiřazeny si relevantní k daným investorům.

„Hledáme investiční příležitosti v zajímavých projektech, kterým můžeme finančně pomoci k rychlejšími růstu a být partnerem zakladatelům,“ uvádí Česká asociace esportu na svém webu.

V oficiální tiskové zprávě asociace zároveň dodává, že cílem inkubátoru není garantovat určitou výši investic za konkrétní období, ale možnost vytvoření stabilního místa, které dokáže posunout podnikatele se svými záměry.

Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport