FIFA

Cenu eFotbalista roku 2021 získal sparťanský hráč Emerickson

Cenu eFotbalista roku 2021 získal sparťanský hráč Emerickson
29. 5. 2022
  |  

Nedělní podvečer patřil vyhlašování tradiční ankety Fotbalista roku. Mezi mnoha kategoriemi nechyběl ani druhý ročník eFotbalisty roku, tedy vyhlášení nejlepšího "virtuálního" fotbalisty alias hráče hry FIFA.

Nejlepším Puma eFotbalistou roku 2021 se stal hráč AC Sparta Esports a také reprezentant českého FIFA výběru Jan "Emerickson" Krupička, pro kterého šlo o jeden z nejlepších ročníků hry FIFA v rámci kariéry brněnského rodáka.

Mezi úspěchy patřila zejména jízda 117 výher v řadě v rámci "Víkendovky", triumf v AXE FIFA COOL Liga – 3. sezóna, postup na mezinárodní turnaj V4 Future Sports Festival 2021 nebo TOP3 v eLEAGUE 21.

První otázku moderátor večera, Miloš Pokorný, směřoval na fyzický výkon při esportu a hraní hry FIFA: „To byste se divil, kolik toho vypotím. Občas ještě víc, než když jsem hrával fotbal. Třeba i tři dresy za odpoledne,“ reagoval vítěz ankety eFotbalista roku 2021. 

V anketě se v TOP 3 umístili také zástupce Entropiq Mario "MarioOoso99" Gumbrešt a plzeňský Lukáš "T9Laky" Pour, ten anketu ovládl během premiérového ročníku.
Jan "Emerickson" Krupička při vyhlašování PUMA FOTBALISTA ROKU 2021 na ČT 1 | Zdroj: ČT1
Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport