League of Legends

Čech hlavním koučem Fnatic! Nightshare podepsal v legendární organizaci

Čech hlavním koučem Fnatic! Nightshare podepsal v legendární organizaci
28. 2. 2023
  |  

Fnatic mění po nepovedeném zimním splitu hráče i organizační tým. Pro domácí fanoušky se tak stalo skutečností něco, co jsme mohli dlouhé roky považovat za nedosažitelné.

Tomáš "Nightshare" Kněžínek se totiž stává hlavním koučem druhé nejúspěšnější organizace v Evropě, která mimo LEC titulů také v první sezóně získala tehdy ještě ne tak prestižní titul světového šampióna, ale především v roce 2018 hrála světové finále.

Fnatic mu místo nabídli po ukončení spolupráce s Crusherem, kterému se jeho první split mezi elitou silně nepodařil. Tým skončil předposlední a poprvé v historii nepostoupil do playoff, navíc ve formátu, který dál pouštěl osm z deseti týmů.

 


Nyní před bývalým koučem eSuby a Immortals stojí velká výzva a řešení problémů, které organizaci trápí. Stále zbývají dva splity na nápravu a kvalifikaci na MSI i Worlds, nelze však čekat zázraky. 

V týmu by měli zůstat Razork, Humanoid a Rekkles, které z akademie doplní topař Oscarinin a support Advienne. Času na sehrání není mnoho, jarní split začíná už 11. března. Nezbývá tak Tomášovi držet palce a doufat, že se hráči z ERL na LEC level přeorientují lépe než Rhuckz.

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč