Trackmania

Bývalý mistr světa v Trackmanii Kappa ukončuje kariéru

Bývalý mistr světa v Trackmanii Kappa ukončuje kariéru
27. 12. 2023
  |  

Jeden z nejlepších českých hráčů v titulu Trackmania ukončuje kariéru. Martin "Kappa" Krompolc toto rozhodnutí plánoval déle s cílem věnovat se naplno studiu.

Ne každý o sobě může říci, že je mistrem světa. Kappovi se to poštěstilo, jelikož si v dresu Sampi vyjezdil celkový triumf na Trackmania World Championship 2018. Sice se mu již tuto nejcennější trofej obhájit nepovedlo, ale do své sbírky trofejí přidal řadu dalších triumfů, například o rok později na TGL. 

Trackmania je co se týče velikosti sice jedním z menších esportů, ale to nic neubírá na bohaté kariéře dnes 28letého Kappy. Oblékal dresy týmů jako McLaren, Veloce Esports či SINNERS. Právě Hříšníci budou zároveň jeho poslední organizací, protože závěrem roku 2023 se rozhodl ke konci aktivní kariéry.

"Jsem vděčný za všechny za všechny příležitosti, které jsem za poslední dekádu zažil. Poznal jsem skvělé lidi, procestoval kus světa a splnil si svůj dětský sen," napsal na svůj profil na síti X. Naznačil také, že budoucnost esportu Trackmanie je nejistá, ale s jeho rozhodnutím nesouvisí. "Rozhodnutí skončit proběhlo nezávisle na tom," dodává. 

Kappa se pravděpodobně bude profesně nadále věnovat právu, během tohoto roku totiž dokončil studie na vysoké škole. 

Děkujeme za hezké vzpomínky a GLHF!

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.