CS:GO

BRUTE zbrojí v CS:GO! Přinese sázka na mladou sílu ovoce?

BRUTE zbrojí v CS:GO! Přinese sázka na mladou sílu ovoce?
21. 1. 2023
  |  

BRUTE se vrací do boje v CS:GO. Tento týden řady tradiční organizace na domácí scéně posílila soupiska, jejíž jádro přichází z organizace RedfoolS.

BRUTE se po angažování League of Legends sekce tento týden vytasili i s novou sestavou v CS:GO. Sestava se však nepřímo pojí s kontroverzní situací na amatérské scéně, kde patřila mezi ty nejlepší celky. Tým přichází z organizace RedfoolS, kde působili všichni krom Adama “W0LF” Antoše. Celek měl vlastnit Braňo Adam, který zároveň stál za Cactus League, jednou z největších amatérských soutěží u nás.

Do poslední sezony této soutěže byly pozvány týmy jako Inside Games, Imperishable Clan nebo akademie Sinners, Entropiq či eSuby. Po konci soutěže však jakoby se po organizátorech slehla zem a po prize poolu ve výši €1,800 jakbysmet. I z toho důvodu si zřejmě nedávní vítězové Datart CS:GO 5v5 Winter Cup začali hledat nový domov, který jim poskytl právě tým BRUTE.

O celé situaci se rozpovídal manažer BRUTE Stanislav “carnyL” Juhás: „Bohužiaľ som zistil, že chalani majú veľmi zlé skúsenosti, keďže org a pre ktorú v minulosti hrali im stále dĺžili peniaze. V tom čase už hrali za tím RedfoolS, ktorý bol aj organizátorom Cactus League. Chlapci mali častejšie čoraz lepšie výsledky či už na úrovni ESEA alebo miestnych turnajov. Napokom vyhrali aj "Domáci" Turnaj v nabitých konkurencií, no sľúbená výhra 1000€ im vyplatená nebola.”

CS:GO sestava BRUTE: 
  • Pavel “pal0o” Procházka
  • Tibor “SiKO” Putera
  • Jakub “w4rden” Horák
  • Marek “Frixos” Častulík
  • Adam “W0LF” Antoš

  • Ondřej “Crown” Matoušek (Trenér)
  • Stanislav “carnyL” Juhás (Manažer)
V sestavě se od přestupu z RedfoolS udála jediná změna, kdy Crown přešel na roli trenéra a v sestavě ho nahradil W0LF. Z hlediska papírových předpokladů sice nepůjde o celek, který by měl bojovat o přední příčky na domácí scéně, ale bude zajímavé sledovat, jak se BRUTE povede zúročit talenty amatérské scény. 

„Po ukončenej starej zostavy ostali chlapci naďalej kamoši a hrávali spolu. A to mi bolo extrémne sympatické, že sa ich priateľstvá nerozpadli práve naopak posilnili. Trávili spolu čas aj mimo CSKA, čo zapríčinilo vynikajúcu atmosféru,” popisuje CarnyL.

S BRUTE se v minulosti spojili SiKO (Brute Juniors) a také Frixos s W0LFem, kteří tým reprezentovali v letním splitu Sazka eLEAGUE 2021. Jakub “w4rden” Horák se třeba po boku Romana "blade" Pilného kdysi ukázal v týmu Value Skins. Tým nyní čeká zejména nová sezona ESEA Intermediate, kde naposledy i přes pozitivní bilanci 11-3 v základní části nedokázalo jádro týmu postoupit výše.

Návrat k BRUTE okomentoval i člen sestavy Adam “W0LF” Antoš: „Jak si jistě každý fanoušek organizace Brute všiml, tak se na nějakou dobu naše cesty s Brute rozdělili, avšak nebylo to ve zlém. Zkrátka tato změna nám každému pomohla poznat nové lidi a nabrali jsme spoustu zkušeností. Naše sestava není jen nějaký tým, je to především rodina, přátelství a super kolektiv lidí, kteří se navzájem podporují a nikdy se nevzdají. Naše cíle na letošní sezonu jsou jednoduché, zkrátka hrát co nejvíce to půjde a překvapit naše top týmy.”


„Víziou BRUTE je podpora a rozvoj talentov a novej tvári. Snažíme sa vytvoriť prostredie, v ktorom sa budú cítiť, ako doma a budú vedieť, že, keď budú potrebovať pomôcť, tak BRUTE je tu pre nich a zároveň môcť sa zlepšovať nie len v csku, ale aj mimo nich,” vyjádřil své naděje carnyL. 

Zdroj úvodní fotografie: BRUTE / Facebook


Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka