League of Legends

BRUTE se vydávají zahraniční cestou! Jak vypadá jejich LOL tým?

BRUTE se vydávají zahraniční cestou! Jak vypadá jejich LOL tým?
19. 1. 2023
  |  

BRUTE vstoupí do roku 2023 se zbrusu novou League of Legends sestavou se zahraničními posilami jak v rámci základní pětice, tak i v trenérském týmu.

V BRUTE proběhlo od minulého roku zemětřesení a nestaví tak na sestavě z minulosti. V nové sestavě nastoupí trojice českých hráčů Raining, Phenix a Inspire. Dále je doplní německý top laner Gia "addusto" Huy Khuat a polský jungler Konrad "hainess" Makus. Posiluje i management a tým povede polský trenér Piotr "MaruzeL" Matuszewski a bývalý český support Alex "Munet" Míka.

Asi nejznámějším jménem je střelec Raining, který v minulosti vystupoval pod nickem MAZURR a nejvíce se proslavil jako součást úspěšné etapy Inside Games, se kterými v roce 2021 bojoval o přední příčky domácích soutěží. Loni se však na vrcholné úrovni objevil pouze jako náhradník v Dynamo Eclot a následně v zimním splitu právě za tým BRUTE.
V Hitpoint Winter se Raining také setkal s koučem MaruzeLem, který má za sebou štaci i v týmu devils.one z polské Ultraligy. Ten do sestavy BRUTE přivedl dva relativní nováčky na kompetitivní úrovni. Ani Polák hainess, ani sedmnáctiletý Němec addusto prozatím nezaznamenali hmatatelný úspěch a působili například na třetiligové či čtvrtiligové úrovni soutěží NLC či Prime League.

Možná nejvíc si mnozí budou slibovat od supporta Phenixe, který s ERKO Esports loni vyhrál druhou domácí soutěž. Na mid lane doplňuje tým Inspire, který loni působil v zahraničních týmech Munster Rugby Academy a Recast Esports. Ani jeden z týmů sice nedosáhl velkých úspěchů, ale bude zajímavé sledovat, v jaké sestavě se Inspire na domácí scénu vrátí.

V další sezoně se na papíře zdá, že se BRUTE budou prát o udržení v Mastercard Hitpoint Masters. Zároveň ale v sestavě figuruje několik hráčů, které jsme na naší scéně mohli vidět velmi málo, nebo téměř vůbec. Proto je do jisté míry ve hvězdách, v jaké formě se 27. ledna dokáže BRUTE předvést.

Zdroj úvodní fotografie: BRUTE

Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka