CS2

Bronzový medailista z MČR před sezonou posiluje, v UNiTY nahrazuje luka IGL K1-FiDa

Bronzový medailista z MČR před sezonou posiluje, v UNiTY nahrazuje luka IGL K1-FiDa
16. 2. 2024
  |  

Dvojice lídrů ověšená velkým množstvím medailí a úspěchů. Dvojice, která se bude moct pyšnit vazbami na organizaci UNiTY. Také ale dvojice, ze které se letos pouze jedno jméno v soupisce bude pravidelně objevovat. Broznzový tým zatím posledního MČR UNiTY přilákal po konci v Dynamu Eclot do svých řad K1-FiDu. Ten v sestavě nahradí dosavadního IGL luka.

Když 10. prosince UNiTY oznámili prodloužení smlouvy pro rok 2024 s celou sestavou, zdálo se, že celá pětice hráčů i trenér desty zůstanou nováčkovi mezi organizacemi věrní. V polovině února ale přišla pro mnohé překvapivá novinka. Zdánlivě nedotknutelný IGL Lukáš "luko" Hrabčík v UNiTY končí, jeho místo v sestavě zaujme, z hlediska trofejí, nejúspěšnější IGL loňského roku - Filip "K1-FiDa" Dvořák.

Pro luka to znamená konec přesně po roce od jeho podpisu smlouvy. UNITY se upsal poté, co eSuba ukončila své fulltime působení v herním titulu Counter-Strike a v týmu byl jedním ze svědků stříbra z MSR a bronzu z MČR. Pod jeho vedením se UNiTY podívali i do několika zápasů v Evropě, příjemně se sledovalo i jeho působení v kvalifikacích na Major RMR. Teď ale bude muset hledat nový směr své kariéry. Vzhledem k počtu domácích fulltime organizací to však bude mít složité.

O pokračování K1-FiDy na domácí scéně také dlouhou dobu nebylo k dispozici mnoho informací. Po konci v Dynamu Eclot, kde jeho roli IGL přebral nejprve sniper forsyy a později švédský rifler kreaz se FiDa představil na menším množství turnajů v různých mixech. Nově si však v ambiciózním týmu stálou jistotu zajistí. Ve spolupráci s destym lze od nového IGL UNiTY očekávat medailové ambice. Jedinou pochybností může být správná aktivace individuálních hráčů, například někdejší spolupráce leckra s M1keym příliš nevyšla a jediným IGL, pod kterým Jakub Krausko naplňoval svůj potenciál, byl právě luko.

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.