League of Legends

Boje o Hitpoint Masters startují, o záchranu bojuje Cryptova a Inside Games

Boje o Hitpoint Masters startují, o záchranu bojuje Cryptova a Inside Games
31. 7. 2023
  |  

Naše nejvyšší kompetetivní League of Legends soutěž Mastercard Hitpoint Masters znova otevírá dveře nejúspěšnějším týmům druhé ligy. V ohrožení sestupu z první jsou v krizi zmítající se Cryptova a tradiční Inside Games, kteří budou o setrvání bojovat podruhé v řadě.

Postupová či záchranářská formule je jednoduchá, každému týmu k úspěšnému zvládnutí Relegations stačí vyhrát dvě bo5, dvě prohrané bo5 pak znamenají pád nebo návrat do Hitpoint Challengers.

Cryptova, jejíž další působení v domácím ekosystému není i v případě záchrany jisté, bude mít v rámci formy svého soupeře hned v prvním kole těžký úkol. Naráží totiž na UNiTY, kteří ovládli druhou ligu a dvakrát v bo5 dokázali porazit GLORE.

Baráž Mastercard Hitpoint Master | Zdroj: Leaguepedia

Šampion Challengers z jara začíná proti Inside Games, kteří jsou opět po roce v ohrožení sestupu. Minulý rok se dokázali na záchranářské boje připravit skvěle, za pomoci kouče Hidona, nyní trénujícího LEC tým Excel. Tentokrát ale takovou možnost mít nebudou.

Kdo se zachrání, kdo postoupí a kdo bude hrát na jaké úrovni domácího lolesportu budeme s jistotou vědět v pátek 11. srpna, baráž začíná zítra od 17 hodin, kompletně ji můžete sledovat na Twitch Hitpointu.


Zdroj úvodní fotografie: Hitpoint

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč