League of Legends

Boj o Svitavy a Evropu začíná, Mastercard Hitpoint Masters playoff zítra startuje!

Boj o Svitavy a Evropu začíná, Mastercard Hitpoint Masters playoff zítra startuje!
6. 8. 2022
  |  

Nejvyšší domácí liga v League of Legends po dlouhých bojích v základní části zahajuje klíčovou playoff fázi, která pošle tři nejlepší celky na event do Svitav a dva z nich do prestižního evropského poháru EU Masters.

O základní části již bylo napsáno a řečeno mnohé, ale pokud byste si chtěli její průběh osvěžit a zopakovat, mrkněte na speciál podcastu RIFTCZECH o jejím kompletním průběhu a příbězích jednotlivých týmů.

 


Do nejlepší čtyřky proklouzla skutečně papírová špička domácí scény, i když v jiném pořadí, než bychom možná očekávali. Nejlepší pozici mají Dynamo Eclot, kteří půjdou do winners bracket finále s možností výběru strany do první mapy. Duel s Entropiqem je již přímo kvalifikačním zápasem o EU Masters, dá se tak očekávat maximální snaha a motivace obou týmů. 

Playoff Hitpoint Masters summer 2022 | Zdroj: Hitpoint

DNE se s EIQ v sezóně v bo5 již potkali 2x, ani jednou ne úspěšně a v obou případech šlo o finálové duely velkých turnajů. Ačkoliv Dynamo skončilo na vrcholu tabulky, Entropiq kraluje většině týmových statistik, včetně nejrychlejšího ukončování vítězných her. Právě early game bude naprosto klíčová, DNE totiž nalezli recept na současného krále scény v bo1 duelech ve scalingu a EIQ budou muset v early udělat maximum, aby se DNE ke svým late game fightům snadno nedostalo. 

Těšit se můžeme na neskutečné individuální duely na solo linkách, především střet Erena a Jackiska bude bavit. Entropiq během sezóny dával velmi jasně najevo, že veškeré soustředění věnuje právě této sérii a následujícím EU Masters, tým v černozelených dresech bude jasným favoritem.

Predikce a rozbor domácích komentátorů najdete v nejnovějším dílu podcastu Riftczech!

 


Duel, ve kterém se dle turbulentního vývoje sezóny u obou celků dá čekat cokoliv, přinese lower bracket. Stranu nejprve vyberou SINNERS, kteří na začátku sezóny vypadali ztraceně a museli přikročit ke změně sestavy. Importovaný toplaner HessZero ale zapadl do týmu skvěle a i přes fakt, že SIN nezískali v sezóně v bo5 skalp jediného předního domácího týmu, mnoho lidí je díky vzrůstající formě uvidí jako favorita. 

Forma eSuby je pak silně diskutabilní, nezvykle slabý regular split a obavy o postup do posledních kol mohou naznačovat ledacos. Pořád ale platí, že velmi zkušený roster plný talentu bude hrozbou v každé bo5. Sinners navíc eSuba v poslední bo5 už s HessZerem v sestavě soupeře vyprášila 3:0 a bude usilovat o zopakování stejného průběhu. 

Těšit se lze především na souboj talentovaných marksmanů DANYho a STRODEho. Opět uvidíme střet herních stylů a rychlostí gameplanu, pokud SINNERS dostanou eSubu do pomalejších her, mohla by mít Modrá krev problém. Poražený duelu ztrácí vše a nepodívá se ani do Svitav, ani na EU Masters.

Oba zápasy sledujte od 14:00 na kanálu Hitpointu, program začíná zápasem lower bracketu.

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč