Virtuální závody

Belgický okruh Zolder přivítá v úterý další závod ze seriálu Virtual GP

Belgický okruh Zolder přivítá v úterý další závod ze seriálu Virtual GP
19. 4. 2021
  |  

Na 22 závodníků čeká v úterý večer belgický okruh Zolder, kde série Mercedes-Benz Virtual GP pojede vůbec poprvé.

Úvodní dva závody šampionátu v roce 2021 přinesly 2 rozdílné vítěze včetně jezdce esportového týmu Entropiq. Právě tato stáj se drží na prvním místě v celkovém hodnocení. Triumf a pódium je to jediné, po čem jezdit Entropiq budou toužit i na okruhu Zolder.

Celkově po dvou závodech vede o tři body Lukáš Podstata (Entropiq) před Lukášem Přádou z ERT Racing Team. Třetí příčku zatím drží Michal Matoušek (Entropiq) před jezdci týmu stáje ESET.

Úzká trať, množství zatáček a nutnost soustředění na 100 procent po celou hodinu. Právě proto se na okruh v belgickém Zolderu pojede s vozy Mercedes-AMG GT3.

Dle potvrzených informací se odehrála jedna menší změna ve startovním poli, kdy Martina Svobodu ve voze VR VICTORIA & DEXFIN Racing nahradí Josef Vaculčík, který za tuto stáj závodil v loňském roce.

Vysílání

Přímý přenos je možné sledovat na YouTube, Twitch i sociálních sítích. V případě zájmu mohou fanoušci sledovat přenos také na obrazovkách O2 TV Sport v noci z pátka na sobotu od 0:30 a v repríze v sobotu ráno od 9:00


Zdroj úvodní fotografie: virtualgp.cz
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.