Bezmála 400 000 korun. Česká esportová komunita přes platformu Esports for Ukraine nadále pomáhá

Bezmála 400 000 korun. Česká esportová komunita přes platformu Esports for Ukraine nadále pomáhá
12. 3. 2022
  |  

Společný projekt esportových organizací, organizátorů a dalších subjektů nadále pomáhá postižené Ukrajině. Přes transparentní účet proteklo již více než 360 000 korun. Platforma ve spolupráci s Footshopem navíc spustila prodej merche.

Pomoc a solidarita s Ukrajinou neutuchá ani po 14 dnech od vypuknutí konfliktu. Spousta českých občanců pomáhá s integrací uprchlíků směřujících z míst bojů na západ, značná část posílá finanční a materiální pomoc a zpět nezůstávájí ani fanoušci esportu, potažmo organizace a hráči.

Aktuálně přes společnou platformu Esports for Ukraine proteklo směrem k ambasádě a potřebným okolo 360 000 koroun. Podíl na tom mají jak hráči, komentátoři, influenceři a nepochybně také pochopitelně jednotlivé organizace. 

Stále můžete přispět:
Možnost podpořit přes platformu Esports for Ukraine postiženou zemi 
Válka a invaze na Ukrajinu se promítá také do světa esportu, který se jinak snaží být zásadně apolitický. Legendární hráči jako s1mple darovali na postižené oblati a uprchílkům stovky tisíc

Situace se však promítá také do pravidel a k organizátorům světových turnajů, například ESL rozhodlo, že v aktuálním ročníku ESL Pro League nemůžou hrát Gambit ani Virtus.pro pod svým brandem, důvodem je napojení na čelní představitele v Rusku.

Vyjádření včera přidala také organizace Natus Vincere, která konstatovala, že více než 90 % zaměstnanců se nachází na Ukrajině a je připraveno pomáhat a bránit svá města.

Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport