FIFA

Baník Ostrava napsal v e:LIZE příběh snů. Totik a Dalas dokráčeli napříč pozici až k titulu

Baník Ostrava napsal v e:LIZE příběh snů. Totik a Dalas dokráčeli napříč pozici až k titulu
28. 3. 2022
  |  

Novopečenými mistry domácí nejvyšší FIFA soutěže se stali zástupci týmu FC Baník Ostrava. Martin "dalas" Vujtík a Miroslav "Totik" Tóth dokázali uspět v konkurenci nejlepších celků a v neděli večer se stali šampiony.

FC Baník Ostrava je od neděle novým králem domácí FIFA scény. Tým proplul v těsných soubojích až do finále, kde porazil FCVP Esport a mohl začít slavit titul a odměnu ve výši 80 000 korun.

Osudné semifinále

Během sobotního programu bojovali hráči Baníku proti dvěma zástupcům FC Fastav Zlín, tedy hráčům, kteří při ostatních turnajích reprezentují Entropiq. Mario "marioooso99" Gumbrešt a Matěj "Matejs" Dunka měli předposlední sérii skvěle rozjetou, vedli 2:0 v BO5 a zároveň 2:0 i v rámci 3. hry série. To byl ovšem zlomový bod, který Baníkovce nakopl. 

Totik dokázal vývoj přes pokutové kopy otočit a následně Dalas zvládl oba další zápasy, čímž vybojoval pro FC Baník Ostrava nedělní finále.

Finále a další drama

Nedělní finálová bitva přinesla další skalp favorita. FCVP Esport vykročila dobře a mířila za 2. titulem ve 3 letech. O úvodní vítězství se postaral zkušený Lukáš "T9Laky" Pour, který porazil 1:0 Dalase. „Věřím, že to Totik zvládne a já ještě jednou sednu za PSko,“ konstatoval po zápase poražený hráč Baníku. 

Právě jeho spoluhráč nejen, že uspěl ve druhém zápase, Totik dokázal porazit i T9Lakyho ve třetím na pokutové kopy, čímž zajistil vedení ostravských hráčů 2:1. V další těsné bitvě si právě Martin "dalas" Vujtík poradil s Huhnakem, což odstartovalo radost Baníku Ostrava, který ovládl letošní ročník.

Pořadí TOP4 e:LIGA ve FIFĚ 22:

  1. FC Baník Ostrava
  2. FCVP Esport - Viktoria Plzeň
  3. FC Fastav Zlín
  4. MFK Karviná

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.