CS:GO

Bad News Eagles vítězí ve finále nad Dynamem Eclot a ovládli tak MČR Tour Praha

Bad News Eagles vítězí ve finále nad Dynamem Eclot a ovládli tak MČR Tour Praha
18. 9. 2022
  |  

Kosovský tým Bad News Eagles si poradil ve finále MČR Tour Praha s Dynamem Eclot 2:0 a připisují si tak svůj první vyhraný turnaj na hltv.

Poslední zápas celého MČR Tour Praha. Do velkého finále se probojovali papíroví favorité Bad News Eagles, kteří ve svém semifinále dokázali přehrát SINNERS 2:1. Jejich vyzyvatelem se stali hráči Dynama Eclot, kteří včera porazili přesvědčivě 2:0 celek ENTERPRISE.

Bad News Eagles vs. Dynamo Eclot

Dynamo Eclot měli výhodu prvního picku a tak se rozhodli pro mapu inferno. Bad News Eagles si vybrali ancient a pro decider zůstala mapa dust 2.

Do finále naskočili lépe hráči Dynama Eclot, kteří si připsali první tři kola na mapě inferno. Bad News Eagles se poté vzchopili a začali s DNE srovnávat tempo a nakonec své soupeře i převyšovat. Přestože do změny stran se šlo za stavu téměř vyrovnaného stavu 8:7, tak Bad News Eagles nastoupili do druhé části daleko lépe a odskočili až na 14:8. Hráči Dynama se nechtěli vzdát, ale ani přes 4 vyhraná kola v řadě to nestačilo a první mapu prohráli v poměru 16:12. Hlavními strůjci vítězství na první mapě byli sinnopsyy a juanflatroo, kteří dosáhli na rating 1.38, respektive 1.32.
Sinnopsyy byl na první mapě k nezastavení a dotáhl BNE za vítězstvím na první mapě.
Dynamu Eclot se podařil vstup i do druhé mapy a připsali si na CT straně rychlé vedení 1:6. Poté se však rozjel kosovský vlak, který byl po zbytek první poloviny výrazně lepší a změna stran přišla za stavu 7:8 pro Dynamo Eclot. Bad News Eagles se nehodlali zastavit ani v druhé části mapy ancient a vyhráli první tři kola za CT stranu. Ikdyž se hráči DNE dokázali díky dvěma vyhraným kolům dostat zpět do hry, rozjeté Bad News Eagles nedokázali již zastavit a prohráli 16:10.

Bad News Eagles se tak stávají vítězi MČR Tour Praha a kromě poháru a medailí si odnáší 500 000 Kč. Dynamu Eclot se nepodařilo obhájit vítězství z MČR Tour Online a končí na krásném druhém místě, které je stále může v hltv žebříčku posunout na lepší příčky.

Bad News Eagles vs. Dynamo Eclot: 2:0
  • de_inferno 16:12 (8:7)
  • de_ancient 16:10  (7:8)

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.