Spolupráce

Agentura Grunex kupuje Zing: „Portál upevňuje naši pozici tuzemské jedničky v oblasti herních médií“

Agentura Grunex kupuje Zing: „Portál upevňuje naši pozici tuzemské jedničky v oblasti herních médií“
5. 5. 2022
  |  

Agentura Grunex dotáhla akvizici dalšího herního média. Tentokrát se pod křídla společnosti, kterou spoluvlastní také skupina EPH, přesouvá portál Zing.cz. Doposud byla vlastníkem firma Xzone.

Agentura Grunex, která se specializuje na herní média, marketingové a esportové aktivity a společnost Xzone společně pomocí tiskové zprávy ve čtvrtek 5. května oznámili akvizici českého herního portálu Zing. Ten právě doposud patřil Xzone a Grunex se stává jeho novým vlastníkem.

Společnost provozující řadu herních a esportových webů neuvedla částku, za kterou došlo ke zmíněné akvizici, nicméně podle oficiálního výstupu by mělo jít o jednu z největších transakcí na poli herních médií v posledních letech. 

„Portál Zing.cz vhodně doplňuje naše dosavadní mediální herní portfolio a opět upevňuje naši pozici tuzemské jedničky v oblasti herních médií a veškerých gaming a esport aktivit s nimi spojených,“ uvedl Martin Liberský, majitel agentury Grunex.

Společník a jednatel Jiří Pospíšil, jenž je odpovědný za mediální divizi v Xzone, k prodeji Zing.cz uvedl: „Za více než sedm let udělal Zing pod našimi křídly neuvěřitelný posun. Chtěl bych poděkovat všem kolegům, kteří tvořili jeho obsah, i čtenářům, kteří nás podpořili svou návštěvností. Zing se již mnoho let drží na předních místech tuzemského žebříčku, a to jak v počtu unikátních návštěvníků, tak v množství zhlédnutých stránek. Tým Zingu přebírá nový majitel a věříme, že pod vedením zkušeného šéfredaktora Martina Zavřela posune úroveň časopisu ještě o něco dál.“

Pod Grunexem by měl zůstat také současný tým redakce, včetně šéfredaktora Martina Zavřela. 

Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport