CS:GO

4 věci, které může ukázat Tipsport CS:GO Bratislava

4 věci, které může ukázat Tipsport CS:GO Bratislava
13. 4. 2023
  |  

Jen co skončila pražská zastávka Road to MČR 2023, oči se začínají ubírat do Bratislavy, kde bude bojovat opět nejlepší čtveřice z celého cyklu.

Další zastávka Tipsport CS:GO série se přesune do slovenského hlavního města, ve kterém se bude opět bojovat o zajímavý prizepool a také důležité MČR body. SINNERS nebo Dynamo Eclot mohou udělat krok k Tipsport Grandslamu. Tipsport CS:GO Bratislava 2023 může ukázat zda:

4. Mohou Sampi bojovat o tituly

Ambicí mají více než dost, sestava na papíře vypadá také více než obstojně, ovšem dokáží Sampi předpoklady přetavit v tituly nebo minimálně boj o medaile? Pokud by se to ani tentokrát nepodařilo, bude více než na pováženou, zda je cesta, kterou se tým vydal, správná. 

3. Kdo aktuální contender nejlepších týmů

Kdo vůbec aktuálně může bojovat o nejlepší čtyřku, která si zahraje offline finálový turnaj v Bratislavě? Kromě aktuální čtveřice, která zažila pražské finále (SINNERS, DNE, Sampi a Cryptova), tak by jednoznačně měli papírově do boje zasáhnout hráči ENTERPRISE, pokud složí česko-slovenskou sestavu, tak i Entropiq. Zajímavé bude sledovat i týmy jako eSuba, Team UNiTY a další.

2. Patří Cryptova do TOP 4

Cryptova se v posledních týdnech prezentovala velmi dobrými výkony, využila úrovně své skupiny Tipsport CS:GO Praha I. a ve vyřazovací části odehrála se všemi celky vyrovnanou podívanou. Pozice v TOP 4 jí tak svým způsobem sama padá do klína, neboť ENTERPRISE a Entropiq zatím výrazně zaostávají. 

Právě Tipsport CS:GO Bratislava však může být dobrým benchmarkem. Pokud by se povedlo ostravské organizaci postoupit na offline finále pro čtyři nejlepší týmy je tento bod více méně jasný. Pokud by se však postoupit nepodařilo, je více než diskutabilní, zda do TOP 4 patří s jasným přehledem. 

1. Kdo je česko-slovenská jednička

Dynamo Eclot nebo SINNERS? Kdo je aktuální česko-slovenská jednička. To je jedna z otázek, kterou může zodpovědět už květnový bratislavský Tipsport CS:GO turnaj. 

Aktuálně je patrně scéna bez jasné jedničky, o čemž mluvil i komentátor Michal Kabele v našem rozhovoru: "Osobně bych se asi přiklonil k tomu, že CZSK scéna nemá teď danou jedničku, a právě Tipsport CSGO Bratislava bude soubojem o trůn, pokud se tedy vítězem stane někdo z dvojce Dynamo Eclot / Sinners."

Navíc tento souboj může jednomu nebo druhému celku přinést další, poměrně důležitý, bod do soutěže Tipsport Grandslam, kde Dynamo Eclot získalo z Tipsport CS:GO Praha I. další bod.

Zdroj úvodní fotografie: Facebook @Sampi